kunstvesper kunstvesper

Gerda van Bockxmeer is gefascineerd door het noordelijk landschap: van Waterland en Vlieland tot Noorwegen en Spitsbergen. De helderheid van het licht, de kleuren, de beweging in lucht en water wil zij vasthouden en steeds opnieuw ervaren.

Het werken met silhouetten is voortgekomen uit het werken in gemengde technieken en met sjablonen. De silhouetten zijn de uiteindelijke vorm geworden. Met krijt en druktechnieken krijgen deze silhouetten een kleurrijk aanzien.

Voor Marialuisa Lattene en Fernando Oliveira zijn de silhouetten een bron van inspiratie voor de dans. Schaduw en beweging, verborgenheid en contrast als een spiegel van de ziel. In pianowerken van Beethoven en Philip Glass - vertolkt door Ruth Thomassen Djatmiko – gaat onder de oppervlakte ook van alles schuil. Poëzie en fragmenten uit de bijbel tenslotte mengen zich in de verstilde dialoog en maken de ervaring van de kunstvesper compleet.

De expositie van wandobjecten van Gerda van Bockxmeer is in de kerkzaal aanwezig in de maanden september en oktober.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 10 halte De Wittenkade; parkeren vrij)
Wanneer: zondag 17 september, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,

Volgende kunstvespers
zondag 10 december, 16.00 uur
zondag  25 februari, 16.00 uur

Choral Evensong
zondag 1 oktober, 17.00 uur: met Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken

Volgende cantatediensten
nog niet bekend
In cantatediensten worden cantates van Bach uitgevoerd.

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.