kunstvesper kunstvesper

Het schilderwerk van Anouk Slegers zit vol symboliek die put uit verschillende bronnen zoals bijvoorbeeld de Griekse mythologie. Het is moeilijk in te delen. De fascinatie voor oude meesters en perfecte beheersing van de techniek geven het een klassieke toets, maar tegelijk ademt het ook een surrealistische sfeer.

Een groot rond schilderij over Ariadne die haar geliefde uit de doolhof redt door hem het uiteinde van haar rode kluwen wol mee te geven, reikt het thema van de kunstvesper aan: de rode draad.

Robert Jan van der Meer (blokfluit) en Gert Jan Velders (clavecimbel) spelen al even perfecte muziek van Corelli, Buxtehude en Bach. Poëzie en fragmenten uit de bijbel mengen zich in de verstilde dialoog en maken de ervaring van de kunstvesper compleet.

De schilderijen van Anouk Slegers zijn in de maanden november en december te zien in de kerkzaal. Op zondag 26 november om 12.00 uur is er een kunstgesprek bij de expositie.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 10 halte De Wittenkade; parkeren vrij)
Wanneer: zondag 10 december, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,

Volgende kunstvespers
zondag  25 februari, 16.00 uur
met sculpturen van Nosrat Mansouri Gilani
vrijdag 29 maart, 20.00 uur
zondag 3 juni, 16.00 uur

Volgende cantatediensten
zondag 15 april, 10.30 uur
Het Flevo Barokconsort voert cantates van Buxtehude uit

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.