Taizéviering Taizéviering
[NB: VANWEGE CORONA GAAT DEZE VIERING NIET DOOR]

Mokum heeft een maandelijkse Taizéviering met de Nassaukerk als onderkomen, in de regel op de eerste donderdag van de maand. Het avondgebed wordt primair georganiseerd door en voor jongerencommunity Taizé in Amsterdam en gehouden in de stijl van de kloostergemeenschap van Taizé in de Franse Bourgogne.

Voorafgaand aan de viering is er een themagesprek om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen rondom geloof- en levensvragen. We staan dan stil bij de dagtekst die in Taizé die dag op het rooster staat.

De viering zelf is meditatief, als één groot gebed in zangvorm. We zingen Taizéliederen, christelijke mantra's die zich steeds herhalen. Er klinkt een bijbeltekst, zonder preek. Ook is er een lange stilte van circa 8 minuten. Tijdens de viering is er de mogelijkheid een kaarsje aan te steken. Als decor tref je een zee aan warmte aan: kleurrijke oranje doeken, iconen en kaarsjes sprankelen je bij binnenkomst tegemoet. 

Na de viering is er gelegenheid nog verder te mediteren of zingen en voor wie wil de borrel in de zijzaal om gezellig na te praten, vrienden te maken en mede-zoekers in de stad te ontmoeten.
 
Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 
Wanneer: donderdag 4 juni, 20.00 uur (19.00 uur themagesprek)
Data 2019-2020: 5 september, 3 oktober, 7 november, 5 december, 2 januari, 6 februari, 26 februari (aswoensdag), 5 maart, 9 april (witte donderdag), 7 mei, 4 juni en 2 juli
Info: Arjette Kuipers, (06) 2830 7489 of
kuipers@nassaukerk.nl

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Taizé in Amsterdam.
terug