In de media In de media

december 2019: Het blad Muziek & Liturgie besteedt aandacht aan de kunstvespers in de Nassaukerk. Lees het artikel hier.

december 2017: Het blad Kerk in Mokum besteedt aandacht aan de bijbeltafel in De Hallen. Lees het artikel hier.

mei 2017: Het blad Kerk in Mokum besteedt aandacht aan de kunstvespers in de Nassaukerk. Lees het artikel hier.

september 2016: Het blad Kerk in Mokum besteedt aandacht aan de cantatediensten in de Nassaukerk. Lees het artikel hier.

10 oktober 2015: In de Nassaukerk vindt het tweede symposium van het Platform Kerk & Kunst plaats: 'Geloof in beeld - helend en meedelend'. Lezingen, workshops, een kunstmarkt en een afsluitende kunstvesper.
In Het Beeldende Kunstjournaal / Het Digitale Kunstmagazine schrijft Rob den Boer een enthousiast verslag.
Lees ook de bijdragen aan de dag van Anne Marijke Spijkerboer, Pim van Dijk en Janpeter Muilwijk.

18 september 2015: In een recensie van het 'Handboek voor kunst in de kerk' in Christelijk Weekblad schrijft Wessel Stoker:
In kunst gaat het om meer dan schoonheid. Zij wil vaak ook zeggen hoe mens en wereld ten diepste zijn. Klaas Holwerda laat zien hoe in kunstvespers de bijbel in dialoog kan gaan met kunst over levensvragen.
Lees het artikel hier.

mei 2015: In het 'Handboek voor kunst in de kerk' verschijnt een hoofdstuk over de kunstvespers die enkele malen per jaar plaatsvinden in de Nassaukerk.

2014: In de bundel 'Lost in translation? De (ex-)gedetineerde in de participatiesamenleving' verschijnt onder de titel 'Kerk met Stip - naar een inclusieve kerk?' een case-study naar de Nassaukerk als Kerk met Stip van de hand van Reijer de Vries en Herman Noordegraaf.

februari 2014: Het tijdschrift Laetare besteedt opnieuw uitvoerig aandacht aan een kunstvesper in de Nassaukerk. Lees het artikel hier.

november 2013: Het Platform Kerk en Kunst plaatst een kunstvesper in de Nassaukerk onder Ideeën en Voorbeelden op de website.

26 september 2013: AT5 wijdt het programma Straten van Amsterdam aan de De Wittenkade en doet daar ook de Nassaukerk aan:
We gaan langs bij een van de oudste avondwinkels van de stad en bezoeken kunstzinnige bewoners. Bloemenverkoper Jan vertelt over de Japanse televisie en draagt een gedicht voor. We eindigen in de Nassaukerk, daar worden we bijgepraat door Klaas, hij vertelt over de historie van de kerk en Hokon vertelt over de relatie met de buurt.
Bekijk de uitzending hier.

februari 2013: Het tijdschrift Laetare besteedt uitvoerig aandacht aan een kunstvesper in de Nassaukerk. Lees het artikel hier.

31 mei 2012: De Stadsdeelkrant brengt een interview met onze wijkpredikant Klaas Holwerda.
Ga naar de website en open of download het nummer van mei 2012.
Of lees het interview hier.

22 april 2012: Première van de documentaire 'Kerk & Buurt Magdalena/Nassau Westerpark'. Patricia van der Does en Jeroen Baatenburg de Jong maakten een ontroerend portret van onze veelkleurige gemeenschap van kerk en buurt: een ‘huis van mensen’ en een plek waar mensen met heel uiteenlopende levensverhalen met elkaar ‘op ooghoogte’ komen. De documentaire is op dvd te verkrijgen voor € 4,- plus verzendkosten bij Sophia Kwikkel (sophia.kwikkel@gmail.com).

16 januari 2011: SP-senator Anja Meulenbelt doet op haar weblog in woord en beeld verslag van een veelkleurige doopviering in de Nassaukerk. Lees meer.

12 januari 2010: Onder de kop 'Meer koffiedrinkers dan kerkgangers' schrijft het Nederlands Dagblad over onze projecten van Kerk en Buurt. Lees meer.

27 maart 2009: Ons eettafelproject Filah wint de Maatschappelijke Stage Award in de categorie stagebieders. Lees meer.

terug